Дюлев сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
334
51
396
1
24/10/2019
"А вие колко парчета дюлев сладкиш може да изядете, защото не вярваме, че може да са повече от тези, които ние ометохме до тук "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 851
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на пухкава пяна.

Пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера. На порции го прибавете към яйчената смес.

Излейте зехтина и киселото мляко. Хомогенизирайте сместа.Настържете дюлята, полейте я с 2-3 с.л. лимонов сок и поръсете с кяфява захар.

Объркайте добре. Прибавете я към кексовата смес. Добавете нарязаните на едро орехи.

Застелете форма 24 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Излейте сместа и подравнете.

Изпечете сладкиша с дюли на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин.

Оставете го леко влажен. Готовият дюлев сладкиш охладете на решетка и посипете обилно с пудра захар.

Най-ароматният и сочен сладкиш, който съм правила! Препоръчвам горещо този сладкиш с дюли!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар