Дюлев сладкиш

Дюлев сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
533
6k
1k
2k
3
24/10/2019
"А вие колко парчета дюлев сладкиш може да изядете, защото не вярваме, че може да са повече от тези, които ние ометохме до тук"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 279
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на пухкава пяна.

Пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера. На порции го прибавете към яйчената смес.

Излейте зехтина и киселото мляко. Хомогенизирайте сместа.Настържете дюлята, полейте я с 2-3 с.л. лимонов сок и поръсете с кяфява захар.

Объркайте добре. Прибавете я към кексовата смес. Добавете нарязаните на едро орехи.

Застелете форма 24 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Излейте сместа и подравнете.

Изпечете сладкиша с дюли на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин.

Оставете го леко влажен. Готовият дюлев сладкиш охладете на решетка и посипете обилно с пудра захар.

Най-ароматният и сочен сладкиш, който съм правила! Препоръчвам горещо този сладкиш с дюли!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар