Бабините кюфтета

Бабините кюфтета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
25/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"С гарнитура или без, бабините кюфтета ще се озоват в стомаха, веднага щом излязат от тигана"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на големи парчета.

В тиган с 1 с.л. олио го запържете, колкото да промени цвета си. Накиснете хляба в млякото. Изцедете и сложете в каймата.

Сложете в купа всички продукти, като лука, магданоза нарежете на дребно.

Омесете каймата с ръце. Ще разберете, че е готова, когато стане на парцали.

Завийте със стреч фолио и оставете в хладилника за 1 час. Извадете, оформете топчета, сплескайте леко с ръце и оваляйте в брашно.

Изтръскайте излишното количество и изпържете кюфтетата в загрято олио на не много силен котлон до готовност.

Сервирайте готовите бабини кюфтета с желаната от вас гарнитура.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: