Шоколадов терин
Chocolate Terrine

Шоколадов терин

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3214k
Шоколадов терин1 / 2
09/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8
"Готови ли сте за нови кулинарни подвизи?"

Необходими Продукти

  • шоколад - 230 г, нарязан или натрошен
  • масло - 3/4 ч.ч.
  • кафе - 1/2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 4 бр. разбити отделно
  • плодове - 1 - 2 шепи горски, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Разтопете натрошения шоколад с маслото на слаба водна баня - разтопяването трябва да става плавно и постепенно.

Добавете кафето и захарта и продължете да бъркате, докато захарта се разтопи. Нагрява се до температура 120 градуса.

Леко охладете сместа и започнете да я добавяте към разбитите яйца постепенно и при непрекъснато разбиване.

Щом всичко се хомогенизира, пресипете в продълговата форма с фолио или хартия заедно с малко плодове по желание и печете за 40 минути на водна баня отново.

Готовия шоколадов терин оставете да изстине и да престои за една нощ на хладно. На следващи ден го обърнете и поднесете, нарязан на парчета.

По желание може да го гарнирате със свежи горски плодове и да поръсите съвсем леко с пудра захар през сито.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
512
41
32
20
10
Дай твоята оценка: