Оризова фритата

Оризова фритата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
28/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
"С подходящата зеленчукова гарнитура, спокойно можем да наречем тази оризова фритата истински кулинарен шедьовър"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелен морков и лук се нарязват, лук на ситно, морков се рендосва на едро.

В тиган се загрява олио, задушваме лук и морков, поръсени със сол, черен пипер и риган. След 2 минути прибавяме отцедени гъби, да се запържат и те, докато изври водата.

Сварява се ориз до готовност и отцеждаме добре.

Смесва се с лукът, морков и гъби и сваляме от котлона. Луканката се обелва и нарязва на малки парчета, също се смесва с зеленчуците и разбъркваме да се смесят.

Разбиват се яйцата със сол, черен пипер и магданоз. Добавя се прясно мляко и смесваме с пълнежа.

В тава 24 см, намазана с олио, сипваме сместа за фритата, отгоре се поръсва с настърган кашкавал и печем в загрята фурна 180°C, докато стегне сместа за 12-15 минути, и изваждаме.

Нарязваме и сервираме оризовата фритата много, много е вкусно с пресни зеленчуци !

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: