Царевични питки с тиква и извара

28/10/2019
"Тайната на вкусните питки била в брашното - да си знаете "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо636
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето с вилица, добавяме кисело мляко с разбита в него сода да шупне и разбъркваме сместа.

Прибавя се извара, настъргана тиква, ленено семе, смляно на брашно и отново се бърка да се смесят продуктите.

Първо сипваме царевично брашно, след него и бялото, но лъжица по лъжица и бъркаме, докато се получи гъста смес.

В широка тава върху хартия сипваме на купчинки по 1 пълна супена лъжица от гъстата смес.

Печем малките питки в загрята фурна 170°C до златист загар.

Отново успешна импровизация с тези царевични питки с тиква и извара, хапнах си ги с кеф!

Излизат точно 10 броя царевични питки!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар