Кюфтета от печен патладжан
Baked Eggplant Patties

Кюфтета от печен патладжан

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9495195k
Кюфтета от печен патладжан1 / 2
10/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6
"Такива хрупкави кюфтенца сме ви спретнали от печен патладжан, че за нула време ще ги изядете и за още ще попитате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените патладжани се изпичат до готовност и се обелват докато са още топли. Счукват се в дървено хаванче с малко сол.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме за няколко минути в сгорещено олио. Поръсваме го с 2-3 супени лъжици брашно, смесваме с пасираните патладжани. Kъм сместа добавяме яйцето и подправяме на вкус.

Така приготвената смес си оставя да отлежи 1-2 часа в хладилник. От нея оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно или галета и пържим до готовност в силно сгорещеnа мазнина.

Поднасят се топли или студени, поръсени с магданоз и кисело мляко с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: