Кюфтета от печен патладжан

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Кюфтета от печен патладжан2 / 2
10/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6
"Такива хрупкави кюфтенца сме ви спретнали от печен патладжан, че за нула време ще ги изядете и за още ще попитате"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр. големи
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените патладжани се изпичат до готовност и се обелват докато са още топли. Счукват се в дървено хаванче с малко сол.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме за няколко минути в сгорещено олио. Поръсваме го с 2-3 супени лъжици брашно, смесваме с пасираните патладжани. Kъм сместа добавяме яйцето и подправяме на вкус.

Така приготвената смес си оставя да отлежи 1-2 часа в хладилник. От нея оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно или галета и пържим до готовност в силно сгорещеnа мазнина.

Поднасят се топли или студени, поръсени с магданоз и кисело мляко с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Малката готвачка
Малката готвачка
Пробвах я. Нещо пропорциите не ми се сториха на ред, но смятам да поекспериментирам и като розбера кое не е наред пак да пиша. Иначе с киселото мляко става много вкусничко.
30.07.2013 12:41