Лесен ябълков щрудел

11/07/2013
"С помощта на бутертестото дори начинаещите кулинари могат да приготвят лесно и бързо апетитен щрудел "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 883
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате ябълките и ги нарязвате на кубчета. В една купа смесвате ябълките, орехите, стафидите, захарта, канелата и ги смесвате добре.

След като бутер тестото се е отпуснало, взимате единия лист, намазвате краищата му с белтъка на яйцето. Посредата слагате
половината от сместа и завивате на руло. Отгоре намазвате с жълтъка на яйцето. Повторете същото с другия лист от тестото.

Пече се на предварително загрята фурна на 220 градуса, след което я свалете на 200 градуса за около 40-50 мин.
Поръсете готовия сладкиш с пудрата захар.подобни рецепти тук

5 10
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар