Начин на приготвяне
Най-лесно може да обелите бадемите, като ги потопите за 2-3 мин. във вряща вода. След което прецедете и с леко стисване на ядката ципата се отделя веднага. Подсушете на салфетка за 10 мин.
Смелете бадемите в блендер с една супена лъжица захар.
В купи разделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците добавете захарта и разбийте с миксер на гъст крем.
Разбийте белтъците с щипка сол до побеляване. В друга купа сложете бадемовото брашно, нишестето (написала съм, че може да се смени с пшеничко, но с картофеното сладкишът става по-вкусен) и бакпулвера. Разтопете и леко охладете кравето масло. Излейте го на струйка при разбитите жълтъци.
Добавете на порции сухата смес, като бъркате с лъжица. Прибавяйте по-малко от белтъците и бъркайте докато се усвоят добре в сместа.
Ароматизирайте с три супени лъжици лимончело и настърганата кора на един лимон. Намокрете и изцедете от водата парче хартия за печене. Застелете форма 24 см. с откопчаващ се ринг с хартията. Изсипете сместа и подравнете.
Изпечете Сладкиша Капрезе с лимончело на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30-35 мин.
Не го препичайте, вътрешноста трябва да остане леко влажна. Посипете готовия сладкиш с пудра захар и охладете на решетка!
Много, много вкусен! Да ви е сладко!