Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Капрезе с лимончело

Сладкиш Капрезе с лимончело

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Когато животът ти поднесе лимони... направи си сладкиш с лимончело"

Необходими Продукти

  • бадеми - 220 г обелени, сурови
  • нишесте - 50 г картофено или пшенично
  • захар - 170 г
  • масло - 140 г
  • яйца - 4 бр.
  • лимончело - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимонова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-лесно може да обелите бадемите, като ги потопите за 2-3 мин. във вряща вода. След което прецедете и с леко стисване на ядката ципата се отделя веднага. Подсушете на салфетка за 10 мин.

Смелете бадемите в блендер с една супена лъжица захар.

В купи разделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците добавете захарта и разбийте с миксер на гъст крем.

Разбийте белтъците с щипка сол до побеляване. В друга купа сложете бадемовото брашно, нишестето (написала съм, че може да се смени с пшеничко, но с картофеното сладкишът става по-вкусен) и бакпулвера. Разтопете и леко охладете кравето масло. Излейте го на струйка при разбитите жълтъци.

Добавете на порции сухата смес, като бъркате с лъжица. Прибавяйте по-малко от белтъците и бъркайте докато се усвоят добре в сместа.

Ароматизирайте с три супени лъжици лимончело и настърганата кора на един лимон. Намокрете и изцедете от водата парче хартия за печене. Застелете форма 24 см. с откопчаващ се ринг с хартията. Изсипете сместа и подравнете.

Изпечете Сладкиша Капрезе с лимончело на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30-35 мин.

Не го препичайте, вътрешноста трябва да остане леко влажна. Посипете готовия сладкиш с пудра захар и охладете на решетка!

Много, много вкусен! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: