Гъста супа с пиле

RosiRosi
Новак
547137
Гъста супа с пиле
Снимка: Анонимен
1 / 2
31/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Гореща, вкусна, месна - ето такава трябва да е истинската супа"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - останалите кокали от разфасоването на пилето
  • лук - 1 малка глава кромид
  • моркова - 2 - 3
  • картофи - 3 бр.
  • целина - 2 стръка
  • олио - 1 непъла кафена чашка
  • брашно - 2 равни супени лъжици
  • прясно мляко - 1 водна чаша
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - смляно
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете костите на пилето /кокошката в тенджера (съвместимост 4 л.) със студена вода и сол, варете до готовност.

През това време обелете картофите и нарежете на много малки кубчета.

Почистете лука и нарежете на ситно. Измитите моркови нарежете на колелца. Разделете стеблата на целината от листата, и двете части нарежете на ситно и дръжте разделени.

Извадете сварените кости в чиния и сложете всички зеленчуци, без листата на целината, да се варят в бульона. Обезкостете пилето и върнете при зеленчуците. Сега е моментът на застройката.

В малка тенджера изсипете олиото и загрейте, добавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица.

Когато брашното покафенее добавете студеното прясно мляко на един път. Разбъркайте хубаво, овкусете с подправките и бъркайте докато сместа започне на се сгъстява.

Махнете соса от котлона, разбъркайте яйцето и го добавете към соса. Когато получите хомогенна смес, изсипете застройката постепенно към супата. Сега е моментът да добавите нарязаните на ситно листа от целина.

Сервирайте пилешката супа гореща, с резен лимон, малко магданоз и прясно смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: