Чомлек с люти чушки

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
56
252
104
01/11/2019
"За онези от вас, които не сядат на масата без нещо пикантно, предлагаме чомлек с люти чушки, който ще ви изпепели с вкуса си"
Приготвяне20 мин.
Готвене300 мин.
Общо320 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 979
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се нарязва на парчета. Слага се на дъното на гърне с похлупак.

Картофите се нарязват на по едри парчета и се разбъркват с подправките.

Лукът и морковите се нарязват на кръгчета, като морковите предварително се обелват.

Всички продукти се слагат върху джолана. Отгоре се стриват сухите пиперки. Залива се с един литър вода.

Капакът се замазва с тесто. Чомлекът се задушава на тих огън за 4-5 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
04.02.2020 20:17
Не пишете какъв е джолана, не пишете на какво се готви - огнище, пещ, котлон или фурна, и накрая - използвали сте моя снимка от рецептата "Чомлек със свински джолан".
Смятате ли, че това е коректно?
0
0