Чомлек с люти чушки

01/11/2019
"За онези от вас, които не сядат на масата без нещо пикантно, предлагаме чомлек с люти чушки, който ще ви изпепели с вкуса си "
Приготвяне20 мин.
Готвене300 мин.
Общо320 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 576
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се нарязва на парчета. Слага се на дъното на гърне с похлупак.

Картофите се нарязват на по едри парчета и се разбъркват с подправките.

Лукът и морковите се нарязват на кръгчета, като морковите предварително се обелват.

Всички продукти се слагат върху джолана. Отгоре се стриват сухите пиперки. Залива се с един литър вода.

Капакът се замазва с тесто. Чомлекът се задушава на тих огън за 4-5 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар