gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пържени патешки кюфтета

Пържени патешки кюфтета

ГеновеваГеновева
Готвач
1389441k9582
Пържени патешки кюфтета
Снимка: Геновева
1 / 3
02/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Едни по-различни кюфтенца - патешки, но също толкова вкусни, сочни и апетитни. Сервирайте със сосче по избор"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се изсипва в купа, чуква се яйцето, режат се лукът и магданозът и се овкусява с черен пипер и чубрица.

Обърква се хубаво с ръце, след което се добавя галета, докато каймата стане суха и можем да оформим кюфтета от нея.

Тъй като патешката кайма е една идея по-сочна, може да се наложи да сложите повечко галета, не се притеснявайте това няма да повлияе на вкуса.

Оставете овкусената кайма да си поеме от поправките за около 20-30 минути. След това сипете олио в тиган и сложете да се сгорещи.

Оформете кюфтета с ръце и ги изпържете в загрятото олио. Сервирайте ги топли. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: