Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Бързи пухкави мекички

Бързи пухкави мекички

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k15k23
Бързи пухкави мекички
Снимка: Мария Симова
1 / 3
03/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Любимите мекички са закуска, след която всеки става от масата с усмивка на лице"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • вода - 0. 5 ч.ч. топла
  • сода бикарбонат - 0. 5 ч.л.
  • сол - 0. 5 ч.л.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. В друга купа разбийте яйцата с вилица, добавете киселото мляко, топлата вода, солта и содата, разбъркайте до еднородна смес и оставете да шупне.

След това към тях добавяйте от брашното на части и бъркайте.

Накрая замесете меко тесто, когато тестото спре да лепи по ръцете, спрете да добавяте от брашното. Оставете тестото в намаслена с олио купа за 20 минути, да почине.

През това време, в тиган загрейте малко повече от 0. 5 см олио на силен огън. След като олиото нагрее, намалете огъня на умерен.

От тестото оформете топчета колкото голямо яйце, и с пръсти разтеглете всяко едно от тях на не много тънка кора. Пържите от двете страни до златисто.

Много пухкави мекички за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За съжаление не ми се получиха хубави. Правя мекици по други рецепти и са винаги сполучливи, но тестото замесвам от предния ден. Реших да опитам тази рецепта, тъй като стават веднага.
24.09.2023 18:27
Анонимен
Анонимен
Много се разочаровах от тази рецепта. Брашното беше в количество повече за да се получи тесто. Въобще не бяха вкусни.
02.08.2023 10:03
Анонимен
Анонимен
Аз правя за втори път мекици, като първите не станаха изобщо, но беше по съвсем различна рецепта, затова бях приятно изненадана да видя, че тези се получиха много добре. Просто мисля, че ми отиде повечко брашно от 600гр, но то това зависи от течните съставки затова трябва да се добавя брашно докато се получи меко тесто, както е написала авторката.
11.06.2023 12:47
2
1
Анонимен
Анонимен
Ей бабо много са хубави утре ще ги пробвам
13.04.2023 21:12
1
Анонимен
Анонимен
Тази рецепта не става, загуба на време и продукти.
Тестото остава твърдо и не е сготвено в средата колкото и да пържите.
18.12.2022 12:21
2
1
Анонимен
Анонимен
Нищто не става от тази рецепта,загуба на време и продукти.Къде пък стават толкова пухкави незнам,ставак клисави и сплеснати.Тази снимка незнам от къде е ... Пробвайте....
05.03.2022 18:19
4
2
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Страхотни! Ще ги пробвам!
20.04.2021 12:42