Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Моето пиле по градинарски с елда

Моето пиле по градинарски с елда

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Моето пиле по градинарски с елда
Снимка: Геновева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"С правилните продукти и точните подправки, това пиле по градинарски намира място на всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 3 бр. малки шарени
  • моркови - 1 бр.
  • елда - 50 г
  • универсална подправка - 1ч.л. на Маги
  • универсална подправка - 1 бр. микс Традиционни рецепти за Пиле по градинарски на Маги
  • вода - 700 - 800 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • унисос
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се реже на средно големи хапки и се овкусява със сол, черен пипер и унисос за около 20 минути.

Елдата се накисва в студена вода за 15-20 минути. Лукът, морковът и чушките се режат на едри парчета.

В тенджера се сгорещява олио и се задушават зеленчуците и месото за около 5 минути.

Миксът за Пиле по градинарски се разтваря в 700 мл студена вода, както е описано на опаковката.

Поръсваме от универсалната поправка върху месото и зеленчуците и разбъркваме добре, след това изсипваме разтворения микс и елдата. Аз добавих още 100 мл вода към ястието, защото ми харесва като има повече сос.

Разбъркваме и оставяме яхнията да къкри на слаб огън за около 30 минути.

След като зеленчуците, месото и елдата са сготвени и готови за консумация, овкусяваме нашето Пиле по градинарски с елда със сол, черен пипер и пресен магданоз.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: