Начин на приготвяне
Пилешкото филе се реже на средно големи хапки и се овкусява със сол, черен пипер и унисос за около 20 минути.
Елдата се накисва в студена вода за 15-20 минути. Лукът, морковът и чушките се режат на едри парчета.
В тенджера се сгорещява олио и се задушават зеленчуците и месото за около 5 минути.
Миксът за Пиле по градинарски се разтваря в 700 мл студена вода, както е описано на опаковката.
Поръсваме от универсалната поправка върху месото и зеленчуците и разбъркваме добре, след това изсипваме разтворения микс и елдата. Аз добавих още 100 мл вода към ястието, защото ми харесва като има повече сос.
Разбъркваме и оставяме яхнията да къкри на слаб огън за около 30 минути.
След като зеленчуците, месото и елдата са сготвени и готови за консумация, овкусяваме нашето Пиле по градинарски с елда със сол, черен пипер и пресен магданоз.
Да ви е сладко!