Печена царевица

Дони МариноваДони МариноваНовак
12/07/2013
"Печена млечна царевица с аромат на масло - няма такава вкусотия. Не хиляда, а сто хиляди лайка заслужава "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 917
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевица - 3 - 4 кочана
  • лимони - 1/2 ч. л. настъргана лимонова кора
  • кафява захар - 80 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 100 мл.
  • черен пипер - сол на вкус
  • сол
  • масло - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кочаните царевица и разрежете всеки на 3-4 части.

Разбъркайте всичко останали продукти и намажете добре парчетата царевица с тази марината. Оставете да се мариноват за 2 часа в покрит съд, като от време на време разклащате.

След това нанижете парчетата царевица на дървени шишчета и ги метнете на загрятата скара, грил. Мажете с маринатата с помощта на четка и ги въртете, за да се запекат равномерно.

Поднесете царевицата още топла, намазана с масло.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар