Висменка с праз
Pork Belly Stew with Leeks

Висменка с праз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Висменка с праз1 / 2
12/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Диети, диети, а душата си иска нещо по-така - свинско, мазничко, вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг висменка (мазно месо от корема на прасето)
  • черен дроб - 200 - 300 г свински
  • праз - 3 стръка, големички
  • олио - 80 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • копър - 1 връзка
  • бяло вино - 100 мл или повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете висменката на хапки и сложете да се изпържи в сгорещена мазнина, количеството на която може да увеличите или намалите, на око.

Добавете нарязаните дроб и праз. Гответе, като бъркате регулярно и добавете малко бяло или червено вино, пак на око и червен пипер, черен пипер и сол.

Хубаво разбъркайте и сложете висменката с праз да се изпече във фурната на умерена температура.

Поднесете със скълцан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: