Капитанска рибена супа
Kapetanova riblja čorbaКапитанская уха
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Капитанска рибена супа

Капитанска рибена супа

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2532k8401k2
Капитанска рибена супа
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
07/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Топла рибена супа за капитани или за хора, които искат да се сгреят и обичат риба - и в двата случая си е за нас"

Необходими Продукти

  • шаран - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • фиде - 5 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • зелен пипер - 1 бр.
  • девесил - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • люти чушки - 1 к.л.
  • рибен бульон - 500 мл от този на рибата
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 шипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и слагаме шарана за нашата рибена чорба в тенджера да се свари със сол, оцет и девесил. След като е готова рибата, прецеждаме бульона и отделяме настрани и изчистваме костите на рибата.

След това обелваме картофите нарязваме на кубчета, режем също така и лука и зеления пипер и рендосваме моркова.

Взимаме тенджера, слагаме вътре вода - около литър и половина, и слагаме котлона да заври, после добавяме зеленчуците и фидето вътре, след като се сварят картофите добавяме рибата и рибния бульон овкусяваме със сол, черен пипер, девесил и чубрица.

Лесна и питателна капитанска рибена супа без застройка идеална за болни хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: