gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Бистра гъбена супа с челядинки

Бистра гъбена супа с челядинки

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7656897262
Бистра гъбена супа с челядинки
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 4
08/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Винаги, когато не сте в настроение, може да си го оправите с тази бистра гъбена супичка с челядинки"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 голям, настърган на ситното ренде
  • челядинки - 2 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч. костен
  • джоджен - щипка - две сушен
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се изчистват, измиват се по-едрите се накъсват на две или три, а по-малките се оставят цели.

В тенджера се загрява маслото и в него се задушават до омекване морковите, черният пипер и гъбите.

Прибавя се брашното, разбърква се хубаво да не останат бучки, прибавят се солта и оризът, налива се бульонът, 2 ч.ч. вода, лимоновият сок и джодженът.

Гъбената супа се вари се до готовност на ориза на слаб огън, а ако е нужно, се добавя и още гореща вода.

Накрая бистрата гъбена супа с челядинки се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: