gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Сирена питка с мая за закуска

Сирена питка с мая за закуска

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k23k22
Сирена питка с мая за закуска
Снимка: Мария Симова
1 / 3
10/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ако се чудите каква закуска да забъркате този път, предлагаме да заложите на вкусна, домашна питка със сирене, няма да съжалявате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте.

Отделно, натрошете маята, прибавете захарта и половината чаша с топла вода, разбъркайте и оставете сместа покрита да се активира за 20 минути.

Отделете единия жълтък от яйцата за намазване, останалите разбийте с вилица и прибавете киселото мляко и останалата половина топла вода.

Прибавете яйчената смес с заквасената мая към брашното и бъркайте с шпатула до еднородна лепкава смес. Накрая прибавете разтопеното масло на етапи при непрекъснато бъркане до усвояването му. 4

Намажете малка тавичка с мазнина и сипете сместа за питката в нея, с помощта на шпатулата заравнете и разпределете сместа в нея.

Отгоре натрошете сиренето и оставете така за 20 минути.

Разбийте заделения жълтък с 1 с.л. олио и намажете сирената питка отгоре.

Нагрейте фурната на 200 градуса и поставете тавата в нея, печете питката за закуска до златисто кафяв цвят за около 40 минути - до суха клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: