Оризови кюфтета на фурна

Оризови кюфтета на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
11/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Добавете млечен или чеснов сос към оризовите кюфтенца на фурна, щастието ще бъде пълно"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • куркума - 1 щипка
  • магданоз
  • черен пипер
  • моркови - 1
  • лук - 1/3 глава
  • копър - 3 стръка
  • панировка
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 к.ч.
  • галета - 100 г
  • олио - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива едно яйце, в плитка чиния сипваме брашно, а в друга - галета.

Сварява се оризът до готовност. Отцеден се оставя да се охлади и смесваме с нарязани ситно морков, лук, копър и магданоз.

Овкусява се със сол, черен пипер и куркума, може и без нея.

Добавя се едно яйце, то е за спойка, и разбъркваме да се смесят продуктите.

С ръце се оформят оризови топчета и първо овалваме в брашно, после в яйце и накрая в галета.

Нареждат се оризовите кюфтета върху хартия за печене и отгоре се напръскват с олио.

Печем в загрята фурна 180°C да се зачервят и готово.

Сервираме оризови кюфтета на фурна с млечно-чеснов сос!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: