gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Картофен пай с кайма

Картофен пай с кайма

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494965k
Картофен пай с кайма1 / 2
20/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Ако обичате запеканките, но все пак искате да има и месце, тогава тази стара селска рецепта е само за вас"

Необходими Продукти

  • пласт с кайма
  • кайма - 600 г
  • моркови - 1 малък
  • кисели краставички - 2 малки
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек
  • риган
  • за картофеното пюре
  • картофи - 600 г сварени
  • масло - 50 г
  • кашкавал - настърган по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно или настържете моркова и краставичките. Омесете ги с каймата заедно с подправките и яйцето. Оставете каймата за 30 минути на хладно.

Разстелете каймата върху намазнена тава и пъхнете да се пече около 15 минути. Междувременно запържете в малко олио в тиган скълцаните скилидки чесън и добавете размитото с малко вода доматено пюре. Овкусете с подправки.

Излейте соса върху каймата и върнете във фурната за още 5 минути. намачкваме картофите на пюре, овкусяваме го със сол и разтопеното масло. По желание може да добавите и настърган кашкавал в пюрето.

разстелете го в тавата и направете вълни с вилица отгоре. Пъхнете отново във фурната да се запече, докато картофите добият кафеникав цвят по връхчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
511
47
31
23
10
Дай твоята оценка: