Заек по хайдушки

НиколаНикола
Чирак
27172139204
Заек по хайдушки
Снимка: Никола
1 / 2
11/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Вкусен заек по хайдушки със сос и подходяща гарнитура - ето така блаженството е пълно"

Необходими Продукти

  • заек - 1 средно голям
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • брашно - за овалване
  • масло - 100 г
  • за соса
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави кромид
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • кисели красавички - 6 - 7
  • бекон - 300 г
  • доматено пюре - 100 г
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • брашно - 1 с.л.
  • червено вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме заека на парчета, поръсваме ги със сол, черен и червен пипер, овалваме в брашното и запържваме от двете страни в тигана с разтопено масло.

Поставяме заека в глинен гювеч, сипваме 500 мл вода, печем във фурна на 170 градуса за 2-3 часа, докато месото се задуши.

Запържваме на ситно нарязаните кромид лук, заедно с нарязаната чушка, моркови, кисели краставички и бекон на ивици.

Добавяме доматеното пюре, чубрица, брашното и виното.

Разбъркваме и оставяме 10 минути на тих огън соса към задушения заек.

Поднасяме задушения заек по хайдушки със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: