gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бакаляро ал пил пил - баска рецепта

Бакаляро ал пил пил - баска рецепта

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7657097271
Бакаляро ал пил пил - баска рецепта
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
12/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства хубаво, кожата се изчетква, но не се маха, изрязват се филета, на които с пинсета се премахват старателно всички кости и костички. Рибните филета се нарязват на по три парчета, посоляват се и се прибират на студено, покрити със стреч фолио за половин час.

В широк и дълбок тиган се загрява зехтина на среден котлон и се пускат в него чесънът и лимонът за кратко, колкото да оставят аромата си. Изваждат се с решетъчна лъжица, котлонът се намалява до една трета от степените му и филетата бакалярос се нареждат плътно едно до друго, като мазнината трябва да ги покрие хубаво отстрани и отгоре.

Рибата се вари в мазнината, докато по дъното започва да се отделя естествения рибен белтък /бяла смес/ и от горната страна изплуват парченца от него.

Тиганът се сваля от котлона, рибата внимателно се пренася в дълбок и голям поднос под лек наклон, за да се отцеди течността.

С черпак от тигана се отсипва бистрия зехтин, така че да остане на дъното само бялата смес. С дъното на цедка или телена бъркалка се разбива тази смес, прибавят се към нея и отцедените сокове от рибата и се добавя по малко от зехтина.

Накрая се получава кремообразна смес, подобна на майонеза, с която се заливат филетата бакалярос отгоре и се оставят да се напоят.

Бакаляро ал пил пил се поднася с още полят сос отгоре по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: