Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Запечени картофи с плънка от гъби и праз

Запечени картофи с плънка от гъби и праз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Запечени картофи с плънка от гъби и праз3 / 3
14/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Вкусни запечени картофи, пълни с още по-вкусна плънка - разберете каква сами"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр. големи и сварени предварително
  • гъби - 200 г пресни
  • праз - 1 стрък
  • олио - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • босилек - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и разрежете сварените картофи на две половини, издълбайте им лека вдлъбнатина с помощта на лъжица.

В тиган нагрейте олиото и добавете ситно нарязаните праз и гъби, поръсете с черен пипер и пържите, докато останат на мазнина.

Поръсете с босилек и сол на вкус, разбъркате.

Отстранете тигана от огъня и прибавете горчицата и ситно нарязаните картофи, останали от издълбаването, разбъркайте добре.

Разпределете плънката добре по издълбаните картофи и поръсете с настъргания кашкавал.

Подредете пълнените картофи в тава намазана с олио и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Печете картофите с плънка от гъби и праз до златисто кафяв загар на кашкавала за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: