gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Класически Хумус

Класически Хумус

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Класически Хумус1 / 7
23/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Интересна разядка, която най ще ви се услади с топъл селски хляб!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете изцедения нахут, тахана, лимоновия сок, чесъна и подправките в блендера или купата на миксера и пасирайте.

Ако сместа е много суха, прибавете малко от сока от консервата или малко кисело мляко.

Хумусът се разстила на тънък слой в чиния за сервиране, поръсва се със зехтин и ситно нарязан магданоз и се украсява с резенчета лимон и домат.

Вашият хумус е готов - перфектна разядка към печени меса и зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
46
35
20
10
Дай твоята оценка: