gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Класически Хумус

Класически Хумус

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3235k
Класически Хумус1 / 7
23/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Интересна разядка, която най ще ви се услади с топъл селски хляб!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете изцедения нахут, тахана, лимоновия сок, чесъна и подправките в блендера или купата на миксера и пасирайте.

Ако сместа е много суха, прибавете малко от сока от консервата или малко кисело мляко.

Хумусът се разстила на тънък слой в чиния за сервиране, поръсва се със зехтин и ситно нарязан магданоз и се украсява с резенчета лимон и домат.

Вашият хумус е готов - перфектна разядка към печени меса и зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
46
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Лесна за изпълнение рецепта за хумус. Мъжът ми много я хареса, вече влиза в домашния рецептурник.
28.03.2023 14:29
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Аз също много харесвам хумус с препечена филийка.
23.12.2015 23:23
2
Vladimir
Vladimir
Много приятно ястие! Аз предпочитам хумуса с повече зехтин,подправки,прясно изпечени питки и сварено яйце!
27.03.2013 20:45
4