gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма със свинско и праз в гювеч

Кавърма със свинско и праз в гювеч

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
5645k3k3k5
Кавърма със свинско и праз в гювеч
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
14/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • праз - 3 стръка
  • чушки - 5 - 6 бр. (печени)
  • гъби - 250 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. (или на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започнете с чушките. Изпечете ги и ги обелете. Може да ползвате и консервирани печени чушки.

Почистете праза и гъбите и ги нарежете.

Нарежете и свинското месо на хапки.

В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и свинската мас. Запържете месото до зачервяване, като бъркате периодично.

Извадете месото и го сложете на дъното на глинен съд.

В същата мазнина запържете праза за 7-8 минути, докато омекне. След това прибавете чушките и гъбите. Запържете и тях за няколко минути, докато всичката течност се изпари и остане само на мазнина.

Прибавете подправките и сол на вкус. Добавете и 1 ч.ч. гореща вода.

Оставете на котлона за 5 минути и след това прехвърлете кавърмата в глинения съд при месото.

По желание сложете и 1-2 люти чушки в кавърмата със свинско и праз в гювеч.

Печете свинската кавърма в загрята фурна на 180 градуса за около 1 час, до готовност на месото.

Поднесете ястието топло, придружено с чаша червено вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: