Меденки с бадеми
Gingerbread with Almonds

Меденки с бадеми

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9483231k
Меденки с бадеми1 / 2
16/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
"В сърцето на всяка меденка има място за един бадем, както в нашето сърце винаги ще има място за още една меденка с бадем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете меда при маслото и ги загрейте на тих огън докато медът не се разтопи. При непрекъснато бъркане добавете брашното, захарта, предварително разбитите яйца и содата бикарбонат.

Ще получите меко тесто, което оставете на топло за 1 час.

От готовото тесто разточете кора с дебелина около 1.5 сантиметра. Изрежете си каквито искате формички и ги подредете на разстояние една от друга в предварително намазнена и набрашнена тава.

Глазирайте ги със смес от сметана и жълтък. В центъра на всяка набодете по 1 бадем и изпечете.

Меденките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: