Любимият киш със спанак
Omiljeni kiš sa spanaćem
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Любимият киш със спанак

Любимият киш със спанак

Любимият киш със спанак
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
17/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Киш със спанак и кисело мляко, като от едно време - ястие, което се приготвя бързо и събира семейството около трапезата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица, добавяме щипка сол и черен пипер на вкус. Прибавя се натрошено сирене и разбъркваме.

Лук се нарязва на ситно, задушва се в тиган със загрято олио и когато омекне леко, сипваме топчета спанак.

От време на време се разбърква, докато се размрази и се задушва, докато изври водата. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставяме да се охлади, после се смесва с яйчената смес.

Сипва се 2 или 3 с.л. царевично брашно и сода за хляб, разбъркваме добре, за да смесим продуктите, така кишът ще стане по-стегнат. В тавичка (24 см в диаметър), намазана с олио сипваме спаначената смес, отгоре разпределяме 4 резена домат.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути, докато се стегне нашият киш със спанак.

Изважда се, нарязваме на 4 порции и сервираме киша с лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: