gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков кекс с кисело мляко

Ябълков кекс с кисело мляко

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4k4
Ябълков кекс с кисело мляко
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
17/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Този страхотен ябълков кекс с удоволствие можем да кажем, че попада в списъка ни рецепти за душата!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги със сока на половин лимон. Поръсете с 1 супена лъжица кафява захар и объркайте. В голяма купа счупете яйцата, добавете кафявата захар и разбийте с миксер до пухкав крем.

Изсипете киселото мляко. В купа смесете брашното, канелата, ванилията и щипка сол. Към течната смес прибавете на порции сухата, като бъркате с дървена лъжица. Сложете парчетата ябълки.

Хомогенизирайте добре кексовата смес. Намажете с краве масло кръгла форма за кекс. Посипете с галета, излишната изтръскайте. Изсипете сместа. Изпечете кекса на 170 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовият сладкиш обърнете върху решетка и поръсете с пудра захар. Ябълковият кекс с кисело мляко трябва да се охлади напълно и тогава да се нареже.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: