Скумрия с девесил под фолио
Skuša sa selenom pod folijom
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия с девесил под фолио

Скумрия с девесил под фолио

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
5986k3k4k5
Скумрия с девесил под фолио
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
18/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Под фолиото сме скрили апетитна скумрия с девесил - ще надникнете ли"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. (около 1 кг)
  • девесил - няколко стръка
  • лимон - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и я измийте добре под течаща вода. Разрежете на две по дължина.

След това я подсушете с домакинска хартия.

Намажете нарязаните риби със зехтин и поръсете със сол и черен пипер. Оставете ги за 30 минути в хладилника.

Нарежете девесила на ситно.

Изцедете сока на един лимон, другия нарежете на шайби.

Сложете рибата в подмазана с малко зехтин тава.

Смесете девесила с лимоновия сок, разбъркайте и залейте скумрията. Отгоре наредете резени лимон.

Покрийте съда с фолио и сложете да се пече на загряна фурна на 200 градуса за 30 минути.

След това махнете фолиото и печете още 5 минути на функция грил, докато добият лек загар.

Поднесете печената скумрия с девесил с подходяща гарнитура и чаша бяло вино.

Добър апетит с тази скумрия с девесил под фолио!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: