Моят сполучлив домашен кашкавал

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2632k8782k3
Моят сполучлив домашен кашкавал
Снимка: Н.Акифова
1 / 5
19/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Разбрахме кой е на хубавият кашкавал, можете ли да познаете - домашният, разбира се"

Необходими Продукти

  • краве мляко - 3 л
  • лимонена киселина - 1 к.п. 10 г на Руби /от всички не се поличава/
  • сол - 3 с.л.
  • тензух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едан стара рецепта, която научих от свекъра си и я приготвих и аз, да се предават знанията.

Взимаме тенджера и вътре слагаме 3 литра краве мляко и чакаме да заври. След като заври, взимаме малко мляко в малка купа, вътре добавяме 3 супени лъжици /не много препълнени/ сол и разтваряме солта в млякото.

После добавяме осоленото мляко в тенджерата при другото мляко и разбъркваме.

След което добавяме пакетче лимонена киселина и разбъркваме, то се пресича веднага.

Сипваме сместа за домашния кашкавал в чист тензух, направен като торба, и оставяме за около 1 час да виси някъде закачен, така че да му тече водата.

После взимате топката кашкавал, която вече се е стегнала напълно, и консумирате сполучливия домашен кашкавал с удоволствие.

Издържа в хладилник повече от 1 седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: