Пържени царевични питки
Pržene kukuruzne pogačice
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Пържени царевични питки

Пържени царевични питки

Пържени царевични питки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
21/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции15
"Нямаме търпение да питаме тези царевични питки с любимия конфитюр или сиренце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете содата бикарбонат в киселото мляко.

Изчакайте няколко минути, за да се активира.

Вземете голяма купа и счупете яйцето. Добавете млякото, солта и захарта.

Смесете двата вида брашна с бакпулвера. Сложете и него. Разбъркайте с тел, като внимавате да няма бучки.

Загрейте тиган с мазнина. Гребете от сместа и пускайте в добре загрятото олио бухтичките.

Пържете малките питки на среден котлон до готовност от двете страни.

Извадете върху кухненска хартия.

Сервирайте пържените царевични питки с според вкуса...сирене, пудра захар, мармалад или мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: