Мраморен кекс ванилия-кафе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
470
5k
1k
1k
3
20/11/2019
"Сочен и пухкав кекс с мраморен ефект - закуска за настроение и усмивки "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 997
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гладък и пухкав крем. Излейте на струйка слънчогледовото олио и прясното мляко.

В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, смлените бадеми, щипка сол и ванилиите. На малки порции ги добавете към яйчената смес, бъркайки с лъжица отдолу нагоре.

Разтворете нес кафето в 3-4 с.л. вода. От приготвената смес отделете в купичка. Излейте разтвореното кафе и хомогенизирайте до получаване на равномерен тъмен цвят.

Подмажете кръгла форма за кекс със студено краве масло. Поръсете с галета. Излишната изтръскайте.

Изсипете половината от жълтата кексова смес. С цедка поръсете плътно какао. Върху него внимателно изсипете кафеената смес. Поръсете отново с какао и изсипете останалата жълта смес.

Изпечете кекса на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин.

Пробвайте за готовност на мраморния кекс с дървено шишче.

Изпеченият мраморен кекс ванилия-кафе обърнете върху решетка.

Поръсете обилно с пудра захар. Нарежете, след като се е охладил добре!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар