Начин на приготвяне
Първо си пригответе доматения сос. Налейте чашка зехтин в удобен тиган.
Запържете скилидка чесън. Извадете я и налейте смлените домати, прибавете две супени лъжици доматен концентрат. Сварете соса за 10 мин.
Подправете с нарязани на ситно листа босилек. Ако не ви харесва аромата му, може да го смените с риган.
В тенджера с вряща подсолена вода пуснете всички ньоки. Когато започнат да изплуват на повърхността, ги извадете с решетъчна лъжица.
Прехвърлете в доматения сос и объркайте добре. Изсипете всичко в тавичка.
Отгоре сложете нарязани парчета моцарела и поръсете щедро с настърган пармезан.
Изпечете ньоките на фурна на 190°C за около 15 мин.
Сервирайте ньоки ала сорентина топли.
Да ви е сладко!
Забележка: Изберете твърда моцарела, за да не се оводни при печенето!