Свинска глава с картофи

18/07/2013
Димо
отДимоНовак
"Казват, че най-вкусното свинско месо е от главата на свинята, но ще трябва да хапнем поне още 1-2 порции, за да сме напълно сигурни "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 324
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • свинска глава - 1 с кожата
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 1 глава
  • червено вино - 1 л
  • черен пипер - 18 зърна
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходимо е да накиснете за 1 нощ свинската глава, за да може да й излезе кръвта. След това я посолете много добре и поставете в голям гювеч заедно с почистените скилидки чесън, с които се шпикова.

Добавете дафиновите листа, черния пипер и залейте с виното. Така свинската глава се пече на около 130 градуса за 8-9 часа или докато месото й започне да се отделя само. Може да я обърнете по време на печенето.

Готовата свинска глава извадете и обезкостете, като се запазва месото. В тиган загрейте мазнина и сложете да се запържи нарязания на тънки полумесеци лук, докато започне леко да се карамелизира.

Тогава добавете местото и успоредно сложете почистените и нарязани картофи да се пекат с подправки по избор. Към края поръсете лука и месото с червен пипер, още сол при нужда, разбъркайте и след 3 минути снемете от котлона.

Поднесете свинската глава с гарнитура от печените картофи.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар