gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Маршмелоус с глюкоза

Маршмелоус с глюкоза

Маршмелоус с глюкоза
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
25/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • глюкоза - 200 г на прах
  • вода - 150 мл
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • желатин - 30 г
  • лимонова захар - 1 ч.л.
  • сладкарска боя - 1 - 2 капки
  • глюкоза - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На котлона кипваме 200 г глюкоза и 90 мл вода. Добавяме лимоновия сок и лимоновата захар. Варим 2-3 минути и отместваме.

Разтваряме желатина в 60 мл гореща вода. Добавяме го към захарния сироп.

Започваме да бъркаме с миксер до получаване на гъст крем, подобен на сметана- това отнема 10-15 минути.

Оцветяваме със сладкарската боя, разбиваме още малко и изсипваме сместа в намазана с олио правоъгълна форма с размери около 20х15.

Покриваме с фолио и прибираме за 3 часа в хладилника.

Когато сместа вече се е стегнала, я нарязваме на кубчета и ги овалваме в глюкоза на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: