Ябълково-лаймово сорбе с кисело мляко
Lime and Apple Sorbet with Yogurt
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Ябълково-лаймово сорбе с кисело мляко

Ябълково-лаймово сорбе с кисело мляко

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9495195k
Ябълково-лаймово сорбе с кисело мляко1 / 2
22/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките, почистваме ги от сърцевината и севките и ги нарязваме на едри парчета. Слагаме ги в блендер и добавяме прясно изстискания сок от 1 лайм.

Сместа се пюрира в продължение на 4-5 минути, след което се разбива заедно с киселото мляко.

В отделен сух съд се смесват белтъците и пудрата захар и се разбиват на гъст сняг. Внимателно ги прибавяме към ябълковата-млечна смес.

Готовата смес се изсипва в подходящи съдове (може и чашки), във всеки от които се забожда по 1 дървена дръжка и се замразява в хладилник за 8-10 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: