gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Любимата бобена чорба

Любимата бобена чорба

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k540740
Любимата бобена чорба
Снимка: Габриела
1 / 3
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене230 мин.
Общо250 мин.
Порции6
"Пред традицията всички мълчим, особено когато става дума за бобената чорба, с която сме израснали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете предварително накиснатия боб с около 2 литра вода на котлона.

Оставете го така да се вари за около 15-20 минути. След което отцедете боба, сложете около 3 литра вода и върнете на котлона.

Оставете го да ври за около час и половина, до готовност. След което отцедете и оставете настрана.

Разбира се много хора предпочитат сварен и консервиран боб, купен от магазина. Аз смятам, че е най-добре сами да си го сварим.

В друга тенджера запържваме лука и морковите за няколко минути, след това добавяме 2 ч.л червен пипер, разбъркваме добре и добавяме пиперената паста.

Готвим за минутка и прибавяме доматеното пюре, също и около 200 мл вода, сушените чушки лъжичка мед и готвим за около 15-20 минути. Добавяме сварения боб и овкусяваме със джоджен, черен пипер и сол.

Гответе за около около 10 минути.

В тиган загрейте околиото, запържете брашното до получаването на златист цвят. Добавете черпак- два от бульона на боба.

Изсипете запръжката в тенджерата, като разбърквате. Гответе още малко и свалете от котлона.

Може да поднесете със ситно нарязан магданоз. С или без магданоз, бобената чорба е винаги добре дошла на трапезата!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: