Сос към зеленчукови ястия
Sos za jela sa povrćemSauce for Vegetable Dishes

Сос към зеленчукови ястия

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2592k8601k3
Сос към зеленчукови ястия
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
02/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Друго си е, когато до чинията със зеленчуково ястие има вкусен сос, ще го хапнем до последната капка"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1 бр.
  • канела - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и белим доматите, режем ги на средни кубчета, това повтаряме и с лука.

Слагаме доматите и лука в една касерола да се сварят, после прибавяме пресован чесън и оставяме да покъкри.

След това минаваме сместа през пасатор, за да стане гладък сосът за зеленчуци.

Овкусяваме всички подправки - сол, лют червен пипер, черен пипер, канела, оцет, захар и още малко държим на котлона.

Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: