Сос към зеленчукови ястия

Сос към зеленчукови ястия

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2532k8356312
Сос към зеленчукови ястия
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
02/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Друго си е, когато до чинията със зеленчуково ястие има вкусен сос, ще го хапнем до последната капка"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1 бр.
  • канела - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и белим доматите, режем ги на средни кубчета, това повтаряме и с лука.

Слагаме доматите и лука в една касерола да се сварят, после прибавяме пресован чесън и оставяме да покъкри.

След това минаваме сместа през пасатор, за да стане гладък сосът за зеленчуци.

Овкусяваме всички подправки - сол, лют червен пипер, черен пипер, канела, оцет, захар и още малко държим на котлона.

Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: