gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Шницели»Шницели в доматен сос

Шницели в доматен сос

Шницели в доматен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене15 мин.
Общо95 мин.
Порции8
"Шницели в доматен сос - хем да си топваме, хем да заситим глада"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и магданоза на дребно. Сложете ги при каймата в голяма купа. Добавете млякото, солта, черния пипер и яйцето. Омесете каймата, докато стане на парцали. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за един час.

Направете доматения сос, като сложите в тенджера бульона и доматеното пюре. Варете на слаб огън до сгъстяване.

Сложете кравето масло, солта, захарта, черния пипер, бялото вино и пресования чесън. Оставете още 10- 15 минути на котлона и изключете.

Извадете каймата от хладилника и оформете шницелите. Оваляйте първо в брашно, яйца и в галета.

Изпържете от двете стани до готовност.

Сервирайте шницелите с доматен сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: