Боб с ленено семе

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
1234465553654
Боб с ленено семе
Снимка: Албена Атанасова
1 / 3
03/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • боб - 500 грама
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • ленено семе - 2 супени лъжици
  • джоджен - сух
  • червен пипер
  • брашно
  • сол
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете готвенето с подготовка на боба. За добри резултати накиснете предварително почистения боб в хладка вода за два часа.

След това го сложете в подходящ за варене съд. По време на варенето на боба сменете водата два пъти.

Нарежете ситно лука, моркова, чушката и доматите. Половината количество зеленчуци прибавете към врящия боб. По същото време сложете лененото семе и наситнения чесън. Варете до готовността на боба и зеленчуците.

Следваща стъпка е да направите запръжка.

В тиган загрейте олио, прибавете останалите сурови зеленчуци, брашното, червения пипер и солта.

Запържете за една две минути с бъркане и прибавете вода до получаването на гъста еднородна каша.

Изсипете полугладката каша към боб чорбата. Нарежете магданоза, прибавете го след запръжката. Стрийте джоджена и също го прибавете. Варете още 10-15 минути.

Щом ястието е готово сервирайте докато е горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: