Заешка капама

Заешка капама

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
948304799
Заешка капама3 / 3
28/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции4
"Вкусна капама с крехко заешко месо и дъхави подправки!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода.

Извадете месото от маринатата и всяко отделно парче натрийте със сол, черен и червен пипер. Взимате дълбок глинен съд и нареждате на дъното му ред заешко месо.

Отгоре нареждате един ред малки, цели глави лукчета. Подправяте със сол, черен пипер, червен пипер и ситно нарязан магданоз.

Добавете и 1 дафинов лист. Покрийте с още един ред заешко месо, която отново покривате с лукчета и подправки.

Полейте продуктите със 100 мл олио, червеното вино и 2 ч.ч. вода. Захлупете плътно и печете капамата около 3 часа на тих огън (140-150 градуса) без да разбърквате.

Рейтинг

5 2
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: