Амонячни коледни курабии

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
37159731871
Амонячни коледни курабии
Снимка: Кристина Бонева
1 / 3
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции30
"Нека са добре охладени преди да ги хапнете, коледни курабийки, които ще ви спечелят още с аромата си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От едното яйце се отделя жълтъкът - за намазване на курабийките.

Другото яйце и белтъкът се разбиват заедно със захарта и олиото. Смесват се с киселото мляко, в което предварително са добавени двата вида сода.

Разбърква се добре и се прибавя пресятото брашно.

Меси се до образуване на гладко тесто, което се разточва на кора с дебелина около 1 см и се изрязва с формички.

Изрязаните курабийки се нареждат в тава, чието дъно е застлано с хартия за печене.

Между тях трябва да се остави разстояние, защото се надуват. Намазват се с разбит жълтък и се поръсват със захар.

Коледните курабии се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.

Амонячните коледни курабии се консумират напълно изстинали, защото докато са топли, имат лек дъх на амонячна сода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: