Празнична бабина чорба с леща и праз
Bakina praznična čorba sa sočivom i prazilukom
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Празнична бабина чорба с леща и праз

Празнична бабина чорба с леща и праз

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2532k8408592
Празнична бабина чорба с леща и праз
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции6
"Всеки ден е празник с бабината чорба с леща и праз на масата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази чорба е специална, защото се приготвя на бавен огън на дърва и оттам идва името бабина чорба с леща и праз.

В една голяма тенджера се слага 2 чаши леща и около 3 литра вода и се слага на печка na дърва да се свари. След 1 час тази вода се сменя и се слага нова чиста вода и пак се оставя да ври и се добавя нарязан на ситно праз, морков, чесън и нарязани на дребно сухи чушки.

От време на време се разбърква и се проверява дали се е сварила лещата напълно. След около още 1 час вече лещата е готова и може да минем на запръжката на супата от леща.

Взимаме тиган, вътре добавяме малко мазнина и нарязан праз, запържваме за малко, после прибавяме брашното, след това и доматен концентрат и червен пипер и разбърквайки хубаво, изсипваме сместа вътре в лещата.

Подправяме със сол и чубрица и оставяме да къкри на слаб огън още за около 1/2 час.

Тази леща чорба има невероятен вкус, приготвен на бавен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: