Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Рулца от лаврак със зеленчуков пълнеж

Рулца от лаврак със зеленчуков пълнеж

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Рулца от лаврак със зеленчуков пълнеж
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 11
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Рибни рулца от лаврак със страхотна зеленчукова плънка - ястие, което заслужава вашата висока оценка"

Необходими Продукти

  • лаврак - 3 цели, почистени филета с кожа, 400 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 3 щипки или на вкус
  • магданоз - сушен за поръсване (или естрагон)
  • Заленчукова плънка
  • тиквички - 180 - 200 г почистена, с кожа
  • домати - 1 бр.
  • зелени чушки - 50 г
  • червени чушки - 50 г
  • лук - 100 - 110 г (1/2 глава)
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • зехтин - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените филета от цели риби лаврак измийте и подсушете, след това натъркайте със сол и черен пипер.

За зеленчуковата плънка нарежете на едро лука, чесъна и чушките и ги задушете под капак в зехтина на слаб до умерен огън за 10 минути или докато хубаво омекнат.

Добавете тиквичката и домата, солта и захарта и гответе още 20 минути при често разбъркване.

Включете фурната да загрее до 200 градуса.

Поставете рибните филета върху равна повърхност с кожата надолу. В центъра на всяко сложете по две пълни лъжици с връх от зеленчуците и завийте рибните рулца.

Прехвърлете внимателно рулата от лаврак в тавичка, подмазнена с две лъжици зехтин, може да сложите отдолу и хартия за печене, за да сте сигурни, че кожичката няма да залепне. Поръсете с останалия зехтин и сушени подправки - магданоз, естрагон или друга ваша любима.

Печете, докато месцето загуби прозрачния си оттенък - около 15 минути, и поднесете рибата топла.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: