Супа от леща с шафран и червено цвекло

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Помощник Готвач
118
92
485
2
07/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовка на шафрана.

Стоплете леко половин кафейна чаша прясно мляко и поставете посоченото количество шафран на прах.

Разбъркайте и оставете да престои около половин час в това положение.

През това време сложете лещата в подходящ за варене съд и оставете да кипне.

Нарежете червеното цвекло, чушката, морковите и доматите на малки кубчета.

Прибавете наситнените зеленчуци щом лещата заври.

След около 15 минути прибавете чията, чубрицата и чесъна, също нарязан на ситно.

В тиган запържете брашното и червения пипер. С малко вода направете кашичка, прибавете я към лещата и разбъркайте.

Добавете сол на вкус. Варете супата от леща до готовност.

Малко преди да свалите супа от леща с шафран и червено цвекло от огъня, прибавете отпусналия се в млякото шафран и наситнения магданоз.

Сервирайте леща чорбата, докато е горещо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар