gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен никулденски шаран

Пълнен никулденски шаран

rosicapirosicapi
Чирак
43163133290
Пълнен никулденски шаран4 / 4
07/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Пълнен никулденски шаран, с който трапезата ще е по-вкусна и по-специална"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства и измива добре и се оставя да се отцеди.

Лукът и каймата се препържват в чиния с олио, добавят се гъбите и подправките - чубрица, червен и черен пипер и орехите.

Оризът се сварява и се добавя към него каймата и подправките и всичко се разбърква.

Пълненият шаран се зашива, като се оставя малка дупка и през нея се пълни плънката.

Когато е готова дупката, се дозашива. Никулденският шаран се поставя в намазана с олио тава, сипва се малко вода и се завива с фолио.

Пълнен никулденски шаран се пече се 30-40 мин в загрята фурна, добавя се останалата плънка от рибата и малко олио.

Пече се още 20 мин.

Честит празник!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: