Пица с луканка и сметана

25/07/2013
Дидо Господинов
отДидо ГосподиновНовак
"Не жалете луканката, защото знаем, че колкото повече луканка сложите, толкова по-вкусна ще стане пицата "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 404
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 1 ч.ч. топла вода със захарта. Оставете да шупне и я излейте в пресятото брашно. Добавете солта и зехтина и замесете тестото.

Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло да втаса за около час. След това го разстелете в намазнена тава, намажете леко със зехтин и го сложете в умерено загряна фурна да се запече леко.

Извадете го и го намажете със заквасената сметана. Подредете луканката, аз обичам да слагам и тънки кръгчета лук, посолете леко при нужда и поръсете с кашкавала. Полейте вече течната сметана отгоре и пухнете да се пече до апетитен загар.

Извадете готовата пица и поръсете със свеж копър.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар