gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Коледна баклава с късмети

Коледна баклава с късмети

rosicapirosicapi
Чирак
43173130363
Коледна баклава с късмети
Снимка: rosicapi
1 / 2
11/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Защо трябва да е баница, като може да е и баклава с късмети - обичаме да сме различни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се сироп от 300 мл вода и 1 ч.ч. Сиропът се оставя да заври за 5 мин и се оставя да изстине.

Орехите и лешници се скълцват ситно.

В намазана с олио тава се редят по няколко кори и се поръсват с орехи, лешници и канела, следват отново кори и смес.

Повтаря се, докато свършат продуктите.

Баклавата се пече в предварително загрята фурна за около 20 мин.

Коледната баклава се изважда от фурната и още топла се залива с изстиналия сироп.

Остава се да престои през нощта да се напои.

Баклавата може да се използва и за коледен сладкиш с късмети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: