Коледно дънерче

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Коледно дънерче
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
12/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Коледно дънерче за украса на празничната трапеза, което сме нетърпеливи да опитаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купи разделете белтъците от жълтъците. Към белтъците добавете щипка сол и разбийте с миксер на пяна за 5 мин.

Към жълтъците добавете захарта и разбийте до гладкост за около 10 мин.

Пресейте брашното с половин чаена лъжичка бакпулвер и щипка сол. На порции прибавете брашното към разбитите жълтъци. Внимателно добавете и разбитите белтъци.

Застелете тавата на печката с парче хартия за печене. Намаслете леко. Изсипете кексовата смес.

Подравнете и изпечете блата на 190 градуса за 5-6 мин. Обърнете блата на кърпа и навийте на руло. Оставете да се охлади напълно.

Готовия блат развийте и намажете с течен шоколад. Отрежете си под ъгъл две парчета от сладкото руло.

Поставете ги по диагонал на по-голямото парче.

Намажете с шоколад. Набраздете с вилица и украсете Коледното дънерче по ваш вкус.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: